Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Sonsuz huzurun adresi: Lavanta kokulu köy

'Orada bir köy var uzakta, gitmesek de kalmasak da o köy bizim köyümüzdür' demeyin. Gidin, görün, kalın, lavanta hasadı yapın. 10 yıldır Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde sürdürülebilir turizmi yaygınlaştırarak yerel kalkınmayı destekleyen Gelecek Turizmde projeleri arasında yer alan Lavanta Kokulu Köy'den bahsediyorum. Ben yaptım, huzurun tarifi yok. Nadire Teyze'yle yaptığımız lavanta hasadı, kokusu ve görüntüsüyle büyüledi. Hele Nadire teyze'den öğrendiklerim...
Tek başına dimdik ayakta duran Nadire Teyze'nin, kızına bakmak için her gün traktörüne atlayıp hasadını yapıp lavantadan ürettiği ürünleri sattığını anlatması ve bu deneyimleri yaşamak eşsizdi. Gitmeyin Fransa'ya lavanta fotoğrafları çekmek için, Isparta'ya gidin; bu köyü gezin, bu insanlarla tanışın. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Anadolu Efes iş birliğiyle yürütülen Gelecek Turizmde projesi iyi ki hayata geçmiş. Bu köyü geçen yıl 20 bin kişi ziyaret etmiş, bu yıl 20 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor.
Haydi bu rakama katkı sağlayın; lavantalar Ağustos'a kadar sizi bekler. Özellikle gergin arkadaşlarınıza iyilik yapın; lavantanın sakinleştirici etkisinden bahsedin, bir uçak bileti alın. Türkiye'deki lavanta üretiminin yüzde 93'ünü karşılayan Keçiborlu ilçesinin Kuyucak Köyü'nde kırsal turizmi canlandırın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA